Vår vision / Our Vision

Först och främst tar vi hand om våra Katter som kungligheter och behandlar dem med stor respekt – det är helt enkelt vårat synsätt, och därför att våra katter och kattungar förjänar inget mindre än så <3

 

Vi är oerhört förtjusta i den looken som är både söt och vild samtidigt. Alltså inte bara söt, inte bara vild, utan en kombination. Vi önskar ett uttryck i utseendet som verkligen är ett vilt utseende, men ändå sött och helt underbart – precis som våra katter är!

 

Många uppfödare i USA kallar detta utseende för ”The European Look”, det europeiska utseendet, och det är mycket eftertraktat, då det vanligaste utseendet på Maine Coon i USA är lite mjukare, mer nedtonat. Många uppfödare i USA beskriver Maine Coon katterna där, att de har mindre öron tofsar, om ens alls, mindre öronhår, ett väldigt mjukt och sött ansikte, och att de saknar den fantastiska plym svansen.

 

Därmed är vår vision att i vår avel ta fram just det utseendet, det så kallade Europeiska utseendet, en balanserad ”feral but sweet look”, vild men söt i utseendet, tillsammans med dessa fantastiska ögon som man kan drunkna i, ögon som man ser ett visst mysterium i, ögon som visar en särskild dignitet, och inte minst en mycket speciell vishet.

Självklart eftersträvar vi att katterna ska vara rastypiska efter FIFE’s regler då det gäller rasstandard.

Se länk: FIFE’s rasstandard, pdf

Dessutom är vi oerhört måna om att katterna är så friska som möjligt.

 

I temperament/karaktär/personlighet eftersträvar vi exakt:

 ”The Gentle Giant”dvs. ”Den Goda Jätten”.

 

Vi tycker att om det finns möjlighet, så ska katter få frisk luft och få känna naturen under tassarna.

Så, vi har nätat in vår stora altan, och Husse-Kutte håller på att färdigställa en stor rastgård, med en anslutning till altanen.

Tills rastgården är färdigställd, så tar vi ut våra katter på sele oerhört ofta, och de vill gärna stanna ute på altanen, och självklart får de det!

Ofta får de även leka, spana, busa på en tät och säker gammal loge vi har.

Malala speciellt älskar att åka traktor med Husse :-)

Att åka cykelkorg är också mycket populärt!

 

En Maine Coon är en intelligent katt, vi ger våra katter mycket hjärngympa som de tycker är kul. Husse-Kutte uppfinner ofta nya utmaningar att klura på, vilket våra katter älskar <3

Dessutom behöver de motion precis som oss människor. Så, mycket bus och stimulans!

 

Vi ser alltid till att våra katter och kattungar får högkvalitét mat, och att de alltid är mätta och belåtna. En Maine Coon äter mer än de flesta andra raser, och de växer i ca 3-5 år!

De har alltid torrfoder tillgängligt dygnet runt, färskt vatten på flera platser, blötmat 2-4 gånger per dag, beroende på ålder och behov. Blötmat innebär ofta även lax, sej, torsk, räkor, och älg, hjort, samt renkött.

Katter är mycket renliga av sig i sin natur, rasen Maine Coon är inget undantag!

Så vi har fler kattlådor än vad vi har katter. Dessa kattlådor hålls minituöst rena, varje dag. Och töms fullständigt, skuras ordentligt och fylls med ny sand väldigt ofta.

 

Vi skämmer bort alla våra katter och kattungar allt vi kan <3

 

Vi tycker att det är kul att ställa ut våra katter, att träffa trevliga kattmänniskor och likasinnade uppfödare. Så länge katten tycker att det är okej ställer vi ut den. Uppvisar en katt symptom/beteende att den vantrivs med utställning, så tvingar vi den absolut inte!

 

 

 

Sammanfattat:

Stimulans för hjärncellerna, massor av kärlek, motion, bus, lek, god kost – och resultatet är lyckliga välmående, läckra, häftiga och gosiga katter <3

© Copyright. All Rights Reserved.